Guasha massage

Guasha is een eeuwenoude Chinese schraap-massage techniek.

Gua = schrapen en sha = ophoping.

Het doel van deze schraaptechniek is om je ‘’chi’’ weer te laten stromen. ‘’Chi’’ (in het Chinees) of ‘’Prana’’ (in het Sanskriet) is je eigen helende energie. Zowel in de Chinese geneeskunde als vanuit de yoga wordt er vanuit gegaan dat je lichaam in staat is om het eigen lichaam te onderhouden en ‘blessures’’ te kunnen genezen. Maar dan moet je eigen helende energie (chi of prana) wel goed kunnen doorstromen. Deze massage is een onderhoudsmethode om je eigen helende energie weer te laten stromen.

Het is niet raar dat je ‘’chi’’ komt vast te zitten. Het leven gaat namelijk altijd door. We blijven verplichtingen hebben (werk, gezin, familie, etc), en we blijven interacties hebben met elkaar. Alle gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties worden nu eenmaal in het lijf opgeslagen. Als deze veel negatieve ladingen hebben dan krijgen we pijn in onze lichaam. De ene persoon heeft dan last van zijn nek, de ander van zijn rug, schouder, hoofd, of heup, etc…

Ik ben deze massage gaan aanbieden omdat het gewoonweg een zeer effectieve methode is. Door eerst olie aan te brengen aan de huid, schraap ik vervolgens met een (bian) steen de huid. Daar waar de blokkades zitten zal het heftig rood worden. Dit is eigenlijk een goed teken, omdat het aangeeft dat je ‘’chi’’ je vrij komt. Tijdens de behandeling komen er dus veel afvalstoffen vrij. Iedereen reageert hier anders op. De meesten worden erg moe; sommigen voelen de vermoeidheid meteen na de behandeling, terwijl anderen pas de dag daarna. Ook kunnen er wat emoties vrij komen; zo kan je ook verdrietig of droevig voelen. Dit is ook een logische reactie aangezien je lijf nu eenmaal alles opslaat. Guasha massage heeft dus een diep reinigende effect op lichaam en geest, en helpt zowel bij langdurige klachten als bij acute klachten.

Ik bied iedereen deze massage aan; je hoeft dus niet per se lessen bij mij te volgen.

Mocht je een massage willen, neem dan contact met mij via deze guasha link, of stuur mij een whatsapp / sms (06 41 65 69 32)