Guasha massage

Guasha is een eeuwenoude Chinese schraap-massage techniek.

Gua = schrapen en sha = ophoping.

Het doel van deze schraaptechniek is om je ‘’chi’’ weer te laten stromen. ‘’Chi’’ (in het Chinees) of ‘’Prana’’ (in het Sanskriet) is je eigen helende energie. Zowel in de Chinese geneeskunde als in yoga wordt er vanuit gegaan dat je lichaam in staat is om zichzelf te onderhouden en ‘blessures’’ te genezen. Maar dan moet je eigen helende energie (chi of prana) wel goed kunnen doorstromen. Deze massage is een onderhoudsmethode om je eigen helende energie weer te laten stromen.

Het is niet raar dat je ‘’chi’’ vast komt te zitten. Het leven gaat namelijk altijd maar door. We blijven verplichtingen hebben (werk, gezin, familie, etc), en we blijven interacties hebben met elkaar. Alle gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties worden nu eenmaal in het lijf opgeslagen. Als deze veel negatieve ladingen hebben, dan krijgen we pijn in ons lichaam. De ene persoon heeft dan last van zijn nek, de ander van zijn rug, schouder, hoofd, of heup, etc…

Ik ben deze massage gaan aanbieden omdat het gewoon een zeer effectieve methode is. Eerst breng ik olie aan op de huid, vervolgens schraap ik met een (bian) steen de huid. Daar waar de blokkades zitten zal het (fel) rood worden. Dit is eigenlijk een goed teken, omdat het aangeeft dat je ‘’chi’’ vrij komt. Tijdens de behandeling komen er dus veel afvalstoffen vrij. Iedereen reageert hier anders op. De meesten worden erg moe; sommigen voelen de vermoeidheid meteen na de behandeling, anderen pas de dag daarna. Ook kunnen er wat emoties vrij komen; zo kun je je ook verdrietig voelen. Dit is ook een logische reactie aangezien je lijf nu eenmaal alles opslaat. Guasha massage heeft dus een diep reinigend effect op lichaam en geest, en helpt zowel bij langdurige klachten als bij acute klachten.

Ik bied iedereen deze massage aan; je hoeft dus niet per se lessen bij mij te volgen.

Mocht je een massage willen, neem dan contact met mij via deze guasha link, of stuur mij een whatsapp / sms (06 41 65 69 32)