Mijn ‘Infinity SAS’ haak project

Ik heb altijd een droom gehad om mijn eigen ”lijn” te maken. Ik weet niet meer hoe oud ik was toen ik begon met haken, maar het moet rond mijn 10de zijn geweest. Heel stiekem begon toen al mijn droom om mijn eigen ”spulletjes” te maken, te ontwerpen. Een paar jaar geleden bracht mijn jongste zoon mij op het idee om mijn eigen sjaals te gaan verkopen, en dat ga ik nu maar doen. Maar ondertussen wil ik ook meer maken dan alleen sjaals, zoals poncho’s en mutsen.

Hieronder kun je mijn kleine collectie zien. Ik gebruik alleen maar bio-wol en bio-katoen. Alleen mijn eerste ”probeersels” zijn niet bio, toch bied ik ze aan, want tja,…. zonde om ze weg te doen, toch?

Sjaal PD / NUA (Nameless Until Approved). Oatmeal.

Deze sjaal heb ik genoemd naar D (een zeer bekend persoon). Ik heb deze lijn Pure D genoemd, vandaar de afkorting PD. Aangezien ik niet zomaar bekende namen mag gebruiken -ik heb wel naar toestemming gevraagd- noem ik het verlopig NUA, ofwel Nameless Until Approved.

Tijdens het maken van deze sjaal, raakte ik erg geïnspireerd door een persoon, die staat voor zijn/haar idealen, en deze op bewonderingswaardige manier naar voren brengt, wetende dat dit niet even makkelijk is voor zijn/haar positie. Het liefhebben van iedereen ongeacht welk afkomst, cultuur of wat dan ook zit diep in hem/haar. Heel mooi… tenminste dat vind ik. Ik hoop dat dit te zien is in deze sjaal.

De wol waarmee ik deze sjaal heb gehaakt is afkomstig van mYak. Dit bedrijf heeft als doel de Tibetaanse plateau in stand te houden en zorgt ervoor dat de Tibetaanse plateau zichzelf kan blijven onderhouden. De zachte wol wordt verkregen door baby jaks te kammen, en niet te scheren.

De sjaal is ongeveer 30cm breed en ongeveer 206cm lang. De kleur is ”oatmeal”. Maar ik vind hem nog vrij ”wit”. Meer fotos van deze sjaal, klik op

Sjaal PD / NUA oatmeal
Prijs is €399,-


Sjaal PD / NUA (Nameless Until Approved). Night Flower.

Zoals je kunt zien aan de titel is deze sjaal met dezelfde ”steek” gemaakt als de sjaal van hierboven. Deze sjaalkleur, Night Flower, wat zacht bordeau doet lijken, was mijn allereerste sjaal met de PD / NUA steek. Ik begon met deze kleur omdat het gewoonweg (bijna) de kleur is van mijn logo van Yoga Infinity.

Je kunt het niet zo heel goed zien op deze foto, maar wel op andere foto’s via de link hieronder, is de sjaal afgewerkt met een donker rand, genaamd Burgundy, wat iets donkerder bordeau is.

Ook hier heb ik wol gebruikt van mYak.

De sjaal is ongeveer 35cm breed en ongeveer 197cm lang. Meer foto’s van deze sjaal, klik op

Sjaal PD / NUA night flower

Prijs is €399,-


Sjaal ST (Stay True). Desert.

Ik heb er lang over nagedacht of ik deze ”steek” in mijn collectie zou doen. Het heeft zijn eigen (verdrietige) geschiedenis. Maar hij is gewoon TE mooi om hem niet te gebruiken.

Dit patroon heb ik voor het eerst gemaakt voor een persoon die een aantal jaren met ons (ik en mijn boys) heeft gewoond. Het waren moeizame, pijnlijke en vooral verdrietige jaren. Toch is het hiermee begonnen. Toen ik deze sjaal af had, zei Semeo (mijn jongste zoon) om deze op internet aan te bieden en te verkopen. En daarom: alle tijden gaan gepaard met mooie en verdrietige momenten, en de kunst is om dit alles te kunnen koesteren. En dat doe ik nu door meer van zulke sjaals te maken.

In deze moeizame tijd heb ik geworsteld met de vraag ”wat is de waarheid?”; ik werd heen en weer geslingerd met constante tegenstellingen. En wat ik er van heb geleerd is: ”blijf altijd waar tegen jezelf, wat er ook gebeurd”. Met andere woorden: Stay True!

Ook hier heb ik gebruik gemaakt van mYak-wol. De kleur heet hier ”desert”, en ik vind het een beetje lichtbruin, of wat donkerder beige. De sjaal heeft een donkerder rand, met de kleur ”chocolate” (ofwel donker bruin).

Deze sjaal is ongeveer 29cm breed en ongeveer 208cm lang. Voor meer foto’s klik op

Sjaal ST (Stay True) desert

Prijs is €399,-


Sjaal ST-B.ATH (Stay True – Based. All The Highness). Night Flower.

Deze sjaal is gebaseerd op ST. Als ik uit ga van ”hele stokjes” bij ST, dan heb ik hier de ”halve” gebruikt. Bovendien bedacht ik me een mooiere effect te krijgen door in de lengte te haken (ipv in de breedte), vandaar de naam ”all the highness”. Nou, dat heb ik geweten. Alle andere sjalen namen al ontzettend veel tijd in beslag, maar deze daarnaast ook nog een soort van mentale ”strijd”. De sjaal is ongeveer 190cm lang. Als ik achterkwam dat ik voorgaande ”rij” een steek was vergeten, of er toch niet helemaal goed uitzag, dan moest dat natuurlijk weer helemaal opnieuw. Vraag me niet hoe vaak ik rijen (van190cm) opnieuw heb moeten doen. Maar hoe dan ook: het resultaat mag er zijn (hoop dat jullie dat ook vinden).

Ik heb geen idee of ik deze nog een keer op dezelfde manier zal gaan doen. Hoe dan ook, ik heb zeker ideeën voor verbeteringen.

Deze sjaal ik gemaakt van mYak-wol, met Night Flower als kleur (zoals hierboven bij sjaal PD / NUA night flower). Toch oogt de bordeau in deze sjaal wat feller. De rand heb ik afgemaakt met mYak-wol (kleur Burgundy).

De sjaal is ongeveer 33cm breed en ongeveer 190cm lang. Voor meer foto’s klik op

Sjaal ST-B.ATH night flower

Prijs is €379,-


Sjaal BLB (Believe Like Bren). Coal.

Dit patroon heb ik speciaal gemaakt voor mijn lieve vriendin Brenda. Toen ik haar vertelde over mijn droom, was zij niet alleen meteen ERG enthousiast, maar ook zo zeker en vol vertrouwen dat dit zou lukken. Zonder enige aarzeling bestelde ze meteen een sjaal terwijl ik het nog moest maken. Ik raakte erg geinspireerd door haar enthousiasme en wilde graag een ”speciale” en vooral ”stoere” (want dat is Bren namelijk) patroon maken. Je wilt niet weten wat ik allemaal heb geprobeerd, hoe vaak ik opnieuw ben begonnen, maar…. uiteindelijk is dit het geworden. Daarom noem ik dit patroon maar al te graag ”Believe Like Bren”. Bij deze bedank je enorm, lieverd!

Het aparte van dit patroon is dat de voor-en achterkant verschillend zijn. Dat is niet altijd het geval bij haakpatronen.

Deze sjaal is gemaakt van verloopgaren bio katoen. Op deze foto zie je het niet, maar de sjaal verloopt van donker naar licht en weer van licht naar donker (klik voor meerdere foto’s op onderstaand link). De kleur die ik heb gebruikt is Coal; ik vind het donker antraciet. Deze sjaal is dus verkocht. Maar mocht je deze erg mooi vinden, dan maak ik het graag voor je op bestelling. Het kan ook eventueel in een effe kleur, hoeft niet perse in verloopkleuren.

De sjaal is ongeveer 31cm breed en ongeveer 250cm lang. Voor meer foto’s klik op

Sjaal BLB (Believe Like Bren). coal

Prijs is €299,-


Er komen nog een aantal producten erop te staan, te weten een sjaal, paar mutsen en een poncho.